English version
Uvodna stranica O nama Članovi Pravilnici Izložbe Linkovi

 

Nazad na izložbe

10. Revijalna izložba mačaka u KriževcimaU Križevcima je 9. lipnja, 2002. godine održana 10. revijalna izložba mačaka u Domu Hrvatske vojske u sklopu manifestacije Križevačko veliko spravišče.


Za ovu izložbu se prijavilo 20 izlagača sa 34 mačke, ali nisu sve prijavljene mačke došle . Broj izloženih mačaka nije bio velik, ali se moglo vidjeti dosta lijepih i kvalitetnih mačaka. Ove godine je bilo i malo više domaćih mačaka izloženo, ali su još uvijek prevladavale perzijske mačke.


Izlagači su bili iz Zagreba, Sesveta, Varaždinskih toplica, Virja, Koprivnice i Križevaca.

Na izložbi nije bilo sudaca, već se naljepša mačka birala prema glasovima publike. Posjetioci su glasali na kupljenim ulaznicama, tako da je svaka ulaznica bila jedan glas. U 16 sati je bilo izvršeno prebrojavanje glasova te su bili proglašeni pobjednici izložbe.


Prvo su bili proglašeni pobjednici među domaćim mačkama, a zatim među mačkama sa rodovnicama. Kod domaćih mačaka se dogodilo da su dvije mačke imale isti broj glasova za treće mjesto, te se javnim izvlačenjem razriješila ta dilema.


Evo prvo rezultati za domaće mačke:

1. mjesto: mačak Jura, vlasnice Katarine Kokot iz Zagreba


2. mjesto: mačak Maksi vlasnice Mirjane Žepek iz Zagreba


3. mjesto: mačka Biba Ogulinka vlasnika Preušića iz Zagreba4. mjesto: mačak Marko vlasnice Inge Weber iz ZagrebaA kod mačaka sa rodovnicama:

1. mjesto: perzijska mačka Lovely Lady od Kalnika vlasnika Dejana Jelenčića iz Križevaca2. mjesto: kartuzijski mačak Ben Hur vlasnice Petrinec Terezije iz Zagreba3. mjesto: perzijski mačaka Millenium Boy od Kalnika vlasnika Dražena Ljubića iz VirjaEvo to bi bilo ukratko o izložbi, a nadam se da će dogodine biti puno više mačaka.

Dejan Jelenčić

 

 

 

Nazad na izložbe

Na vrh

 

 
I uvod I o nama I članovi I uzgajivačnice I pravilnici I izložbe I linkovi I
design by vlat@net.hr
webadmin: Dejan Jelenčić