English version
Uvodna stranica O nama Članovi Pravilnici Izložbe Linkovi


FIFe
Federation
Internationale
Feline

 

FD Križevci svoje prve početke bilježi još 1993. godine kada je u Križevcima organizirana prva revijalna izložba mačaka u Domu Hrvatske vojske. Tu prvu revijalnu izložbu su organizirali ljubitelji mačaka koji su bili članovi u drugim felinološkim društvima, i to 6. lipnja 1993. u sklopu manifestacije Križevačko veliko spravišče. Sljedeća revijalna izložba je bila organizirana u isto vrijeme (prvi vikend u 6. mjesecu), samo ju je organizirao osnivački odbor felinološkog društva Križevci.

SFDH1994. godine je u mjesecu studenom održana osnivačka skupština FD Križevci, a 23.12.1994. je i službeno registrirano kao udruga građana. Već tada je društvo imalo članove koji su imali zapažene rezultate na međunarodnim izložbama. U 1996. godini je FD Križevci primljeno kao punopravni člana u SFDH (Savez felinoloških društava Hrvatske), a time i u međunarodnu organizaciju felinologa FIFe.

Do ove godine (2002.) FD Križevci je organiziralo 9. revijalnih izložbi u Križevcima (jedina revijalna izložba u Hrvatskoj sa tako dugom tradicijom), Međunarodna izložba u Križevcimarevijalnu izložbu u Koprivnici 1998. godine, te revijalnu izložbu na Zagrebačkom velesajmu unutar sajma kućnih ljubimaca (isto 1998. godine). Također, FD Križevci je organiziralo i 3. međunarodne izložbe mačaka u Križevcima (u Sportskoj dvorani škole Ljudevit Modec). Međunarodna izložba se održava druge nedjelje u 10-tom mjesecu.

Članovi FD Križevci su iz cijele Hrvatske (Križevci, Ludbreg, Opatija, Osijek, Var. toplice, Zadar, Zagreb) pa je jako teško organizirati sastanke, ali se zato uvijek vidimo na izložbama. U 2001. godini je bilo 26 članova, a njih 8 ima FIFe registrirane uzgajivačnice mačaka. Također, uzgoj mačaka članova FD Križevci je na zavidnoj razini. Od 1997. je izdano 117. rodovnica za mačiće, od čega su neki mačići stekli i vrlo visoke rezultate na izložbama, a i titule (Europa Champion).

Vjerujemo da će FD Križevci i dalje nastaviti sa dobrim rezultatima, te da ćemo imati još i više članova.

Tijela FD Križevci:

Predsjednik: Jelenčić Ivan
Dopredsjednik: Škavić Brankav
Tajnik: Svetec LJubomir
Blagajnik: Kirin Kertez Vesna
Voditelj uzgoja: Jelenčić Dejan

Izvršni odbor FD Križevci:

Jelenčić Ivan
Svetec Ljubomir
Mihajlović Ratko
Bataljak Spomenka
Jelenčić Dejan

Nadzorni odbor FD Križevci:

Jazbinšek Anđelka
Weipert Renata
Klanfar Nedić Jadranka
Na vrh

 

I uvod I o nama I članovi I uzgajivačnice I pravilnici I izložbe I linkovi I
design by vlat@net.hr
webadmin: Dejan Jelenčić
 
www.000webhost.com